dilluns, 21 de febrer del 2011

L´AJUNTAMENT DE BARCELONA CONTRA EL RUGBI

L’administració barcelonina es beu l’enteniment


Molts dels qui visiteu aquest web ja coneixeu la notícia. L’Ajuntament de Barcelona, en un acte que mereix una tirallonga de qualificatius que ens estalviarem de transcriure, va ordenar al Poble Nou Enginyers que no organitzés el tercer temps corresponent al partit entre el club barceloní i el València Tecnidex.

Segons informava El Mundo Deportivo a finals de la setmana passada, l’Ajuntament de Barcelona, comandat per Jordi Hereu, va notificar al club el “requeriment d’abstenció de la celebració”; no contents amb aquesta notificació, informaven en la mateixa carta que patrulles de la Guàrdia Urbana estarien amatents per “mantenir l’ordre”. Per acabar-ho d’adobar, la notificació enlloc d’anar signada pel regidor del districte, Víctor Gimeno, la firmava la cap del departament de Serveis Jurídics, Rocío Benito (detall administratiu ben curiós, val a dir).

El president del CNPN-Enginyers, sr. Jordi Homs, no es va estar de vincular aquesta prohibició amb la situació de conflicte que manté el club amb l’Institut Barcelona Esports, arran del contracte de lloguer de les instal•lacions de la Mar Bella. Per Homs, el que ha intentat amb aquesta acció l’Ajuntament és “matar mosques a canonades”. El millor comentari que hem llegit de tot el tema el va fer el president del BUC, sr. Alfons Salvador: “el rugby sense tercer temps és com ballar sardanes sense agafar-se de les mans”.

No deixa de ser un contrasentit que tot això passi la mateixa setmana que cinc clubs de rugby de Barcelona demanaven més suport per al nostre esport pels valors inherents de solidaritat, sacrifici i integració; la mateixa setmana que la USAP ha anunciat que es desplaçarà a Barcelona per disputar un partit del Top 14 (i s’ha guanyat el dret a jugar-ne un altre, en passar a quarts de la Heineken Cup). Evidentment, també és un contrasentit que els “cervells administratius” responsables d’una àrea com és la d’Esports, en un Ajuntament com se suposa que és el de Barcelona, desconeguin completament els usatges de l’esport de l’ovalada. Ja se sap que més de cent vuitanta anys d’història no són suficients per poder fruir de les tradicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada